SlaapadviesPocketvering matras

Wat is de beste pocketvering matras

Goed slapen is erg belangrijk, want alleen zo kun je de dag fris en uitgerust beginnen. We hebben een zeer uitgebreide collectie matrassen. Met een pocketvering matras kies je voor optimale ventilatie, goede ondersteuning & uitstekende vochtregulatie. Bij Jacobs Slapen vindt je een pocketveringmatras dat past bij jouw lichaam, slaaphouding & slaapwensen. Wij geven altijd uitvoerig advies over de beste pocketvering matras. Alle matrassen uit onze collectie zijn geschikt voor normale, niet verstelbare, handverstelbare en elektrisch verstelbare bedbodems

Wat is een pocketveringmatras

Een pocketvering matras is een matras met stalen veren die afzonderlijk verpakt zijn in zakjes. Omdat alle veertjes apart van elkaar verpakt zijn, kunnen zij onafhankelijk van elkaar bewegen. Zo kunnen zij zich zeer nauwkeurig naar het lichaam vormen. Zodra het lichaam de matras induwt, zal de pocketveer tegendruk en ondersteuning geven. 

De stevigheid van een matras wordt bepaald door het type veer. Hoe dikker de staaldraad, hoe steviger de veer zal aanvoelen. Dit in combinatie met het aantal windingen en afwerking van de vering bepaald de kwaliteit en levensduur van een pocketveringmatras. 

Vaak wordt er gesproken over de hoeveelheid veren in een matras. Hoe meer veren in een matras, hoe beter de ondersteuning wordt vaak gezegd. Het tegendeel is waar, het type veer & kwaliteit van de vering is het belangrijkst. Een pocketveringmatras met hoge kwaliteit veren heeft een levensduur van 8 tot 12 jaar. 

Pocketveringmatras met zones

Bij aanschaf van een pocketvering matras wordt vaak gesproken over comfortzones. Zo zijn er pocketveringmatrassen met 3 zones, 5 zones & 7-zones. Matrassen met 7-zones geven de meest precieze ondersteuning doordat ze nauwkeuriger op het lichaam afgestemd zijn. 

In de schouder- en heupgebieden worden meer veerkrachtige veren toegepast om een gelijkmatigere ondersteuning van het lichaam te bieden. Dankzij de specifieke zones en de juiste tegendruk is het mogelijk om de wervelkolom tijdens het slapen op de zij en rug beter uitgelijnd te houden op het matras. Zo heb je dus altijd de beste ondersteuning: op welke manier je ook ligt. Of je nu een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent, dit matras past zich aan jou aan en zorgt ervoor dat je ruggengraat altijd recht blijft.

Een ruime collectie pocketveren matrassen

In onze collectie zijn vele pocketveringmatrassen beschikbaar. Zo is een pocketvering matras 90×200 een populaire maat, maar ook een matras van 80×200 of 90×210 komt veel voor. Voor mensen die graag met twee personen op een grote matras slapen wordt vaak gekozen voor een pocketvering matras 160×200 of 180×200. Bij de meeste matrassen uit onze collectie kun je kiezen uit verschillende hardheden, namelijk soepel of stevig. De hardheid die het beste bij jou past is afhankelijk van je lichaamspostuur, gewicht en slaaphouding. 

Diverse soorten afdeklagen

Een afdeklaag zorgt er voor dat je de veren van de matras niet voelt. Daarnaast verhoogd dit het comfort en zorgt voor een aangenaam gevoel. Binnen onze collectie vind je matrassen met diverse afdeklagen. De afdeklaag, ook wel comfortlaag genoemd bepaald of je wat meer in of boven op je matras ligt. 

Koudschuim is een populaire keuze als afdeklaag voor pocketveren. De kwaliteit wordt aangegeven door middel van een HR-waarde. Hoe hoger de HR-waarde. Des te beter de veerkracht & ventilatie. Koudschuim heeft een uitstekende ventilatie en geeft een stevig comfort. Niet te verwarren met een koudschuim matras waarbij de kern ook volledig uit koudschuim bestaat.

Natuurlatex wordt vaak gekozen door mensen die de beste ventilatie wensen. Dit natuurlijke materiaal heeft een uitstekende veerkracht, werkt drukverlagend en is zeer goed vochtregulerend. Dit maakt het materiaal uitstekend geschikt voor mensen met lichamelijke klachten of mensen die een hogere comfortwens hebben. 

Daarnaast is er nog de optie voor traagschuim. Een traagschuim matras heeft een afdeklaag die reageert op lichaamswarmte en het materiaal vormt zich dan ook langzaam naar de contouren van het lichaam. Erg prettig bij lichamelijke klachten, maar minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben of juist moeilijk opwarmen. 

De voordelen van een pocketvering matras

Een pocketvering matras ventileert uitstekend en is dus erg geschikt voor warme slapers of mensen die veel transpireren. Daarnaast is een goede ventilatie ook erg belangrijk als je moeilijk opwarmt. Dus voor echte koukleumen is een matras met pocketveren ook zeker een geschikte keuze.

Pocketvering geeft een prettige tegendruk en ondersteund door middel van de diverse zones in de matras zeer nauwkeurig. Door de verschillende zones geeft een pocketvering matras veel comfort en steun. De zones zorgen voor een goede drukverdeling en een goede slaaphouding. Dit betekend extra ondersteuning bij rugklachten, heupklachten en schouderklachten. Een pocketvering matras heeft een hoog aanpasbaar vermogen en maakt dit geschikt voor vele mensen. 

De vering in een pocketmatras deint altijd iets na. Dit voelt erg comfortabel aan, want zo voel je de matras meevormen met het lichaam. Hoe een matras ligt en hoe stabiel je ligt word bepaald door de kwaliteit en het type pocketvering in een matras. Onze adviseurs kunnen je daar alles over vertellen. Mensen met veel gewicht duwen de pocketveer dusdanig ver in, dat de stabiliteit uit balans kan raken. Dan is een koudschuim matras een perfect alternatief. 

Afmetingen en dikte van het matras

Matrassen zijn er in vele afmetingen. De meest populaire afmetingen zijn:

  • Pocketvering matras 80×200
  • Pocketvering matras 90×200
  • Pocketvering matras 90×210
  • Pocketvering matras 160×200
  • Pocketvering matras 180×200

Matrassen zijn leverbaar in alle afmetingen. In de breedte maat 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 & 200cm. En in de lengtematen 190, 200, 210 & 220cm. De dikte van pocketveringmatrassen verschilt tussen de 20cm en 30cm. 

Bescherm je pocketveringmatras

Uiteraard wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe matras. Daarom raden we altijd het gebruik van een matrasmolton aan. Een molton is gemaakt van opgeruwd katoen zodat transpiratievocht beter opgenomen kan worden. Daarnaast beschermt het tegen vlekken. Zo blijft je matras langer mooi en fris. We hebben matrasmoltons voor toppers, split-toppers, matrassen & extra dikke matrassen in onze collectie.

Draai en keer je matras regelmatig, dit verlengd de levensduur van je matras. Sla het dekbed ’s ochtends terug en zet het raam een stukje open. Zo kan je matras optimaal ventileren en slaap jij weer heerlijk fris. 

Pocketveringmatras
Bekijk alle matrassen