boxspring advies

Wat is een boxspring?

Op zoek naar een nieuwe boxspring? Maar zou je graag advies willen omdat je door de bomen het bos niet meer ziet? Wij leggen uit hoe een boxspring is opgebouwd. Een boxspring is een comfortabel slaapsysteem. Het is de laatste jaren erg populair. Een boxspring staat bekend om zijn hoge comfort en mooie uitstraling. Je hebt boxsprings in allerlei soorten, kleuren en maten. Voor een goede nachtrust is een comfortabele en passende boxspring essentieel.

Bekijk alle boxsprings
  • Een boxspring kan samengesteld worden naar eigen wens en comfort. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte boxspring tussen, zelfs als partners verschillende wensen hebben.
  • Een boxspring heeft vaak een hoge instap. Dat maakt het gemakkelijker om in- en uit bed te stappen.
  • Er zijn boxsprings vele afmetingen, stofsoorten en kleuren. Zo is gemakkelijk om een bed uit te kiezen die helemaal in jou (nieuwe) slaapkamer past.

De opbouw van een boxspring

Een boxspring bestaat uit meerdere lagen. De onderste laag is de onderbox. Hier bovenop ligt de matras en daar bovenop ligt de topdekmatras. Er zit veel verschil in zowel de onderbox, matras als topdekmatras. Allen geven een verschillend comfort en ondersteuning. Laat je daarom goed adviseren wat bij je past en probeer ook uit of dit aan jou wensen voldoet.

De onderbox

Een onderbox kan bestaan uit verschillende materialen. Vaak zit er vering in de onderbox. Je kunt hierbij kiezen uit bonell vering en pocketvering. Bonell-veren verdelen het gewicht gelijkmatig over de hele onderbox. Pocketveren zijn veren verpakt in zakjes en hebben een optimale ventilatie. Ze liggen stabieler dan bonell veren.

De matras

Een boxspring bestaat meestal uit een set. Ook in matrassen zit weer verschil. Vaak kun je de keuze maken uit een soepel en een stevig matras. Welke matras bij jou past, is afhankelijk van je gewicht, postuur, lighouding en ligvoorkeur. Het type matras wat voor jou geschikt is, is dus afhankelijk van meerdere factoren. Omdat deze factoren heel verschillend zijn per persoon, is het uitzoeken van de juiste matras een persoonlijke verhaal. Laat je daarom goed adviseren in onze winkel.

De topper

Waar een matras zorgt voor een goede ondersteuning, zorgt de topper grotendeels voor het comfort. Daarnaast is het erg gemakkelijk om de dunne topper op te maken. Als je kiest voor een vlakke boxspring, ligt hier 1 grote topper op. Zo heb je geen naad in het midden. Kies je voor een elektrische boxspring, dan zit er een split in de topmatras zodat je onafhankelijk van elkaar gebruik kunt maken van het elektrisch verstelbare deel.

opbouw boxspring
hoofdbord boxspring

Het hoofdbord

Met het hoofdbord bepaal je mede de sfeer van de boxspring. Hou je van een strakke slaapkamer, zonder al te veel poespas. Kies dan voor een recht hoofdbord. We hebben ook modellen met bijvoorbeeld een baan of gecapitonneerd hoofdbord.

voetbord boxspring

Het voetbord

Het voetbord zie je niet bij iedere boxspring, maar dit is een extra keuze die je kan maken. Door te kiezen voor een voetbord kun je vaak het dekbed wat beter instoppen, maar dit is niet voor iedereen een probleem. Het maakt je bed meer af, maar je slaapt er niet beter door!

pootje boxspring

De pootjes

Pootjes heb je in allerlei kleuren en materialen. Zo kun je kiezen uit een aluminium pootje, houten poot in het zwart, alu, houtkleur of anders. Hou je van kleine pootjes, blokpoten, hoekpoten, voor ieder wat wils! Bij sommige boxsprings is zelfs een extra hoge poot nog mogelijk.

Voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft een stijlvolle en luxe uitstraling. Veel mensen vinden het prettig om wat hoger in bed te stappen. Het comfort van een boxspring is geheel aan te passen naar jou slaapvoorkeuren. Door de uitgebreide keuze in modellen, hoofdborden, stoffen, kleuren en poten past een boxspring in iedere slaapkamer.

Een vlakke of elektrische boxspring

Als je kiest voor een boxspring kun je kiezen uit een verstelbare of niet-verstelbare boxspring. Oftewel elektrisch of vlakke uitvoering. Een gemiddelde boxspring kan 15-20 meegaan, denk daarom goed na wat bij je past.

Een elektrische boxspring biedt veel voordelen ten opzichte van een vlakke boxspring. Een elektrische boxspring geeft namelijk extra comfort. Dit type bed maakt het mogelijk om zowel het hoofdeinde als voeteneinde te verstellen. Kijk je graag nog even naar de televisie voordat je gaat slapen of ontspan je graag met een goed boek. Dan kan het verstellen van je boxspring een uitkomst zijn! Door middel van een afstandsbediening kunnen jij en je partner het bed naar eigen wens instellen. Gaat je partner liever slapen, ook geen probleem; elke zijde is apart van elkaar bedienbaar.

Ook kan een elektrische boxspring uitkomst bieden bij klachten door bijvoorbeeld het voeteneinde iets omhoog te zetten bij vermoeide benen. Of juist als hulp bij het in- en uitstappen. Een elektrische boxspring geeft dus vele voordelen.

Boxspring Dallas
Bekijk alle vlakke boxsprings
Verstelbare boxspring Burgos
Bekijk alle elektrische boxsprings

Het verschil tussen een boxspring en ledikant

Een boxspring is een slaapsysteem net zoals een ledikant met bedbodems een slaapsysteem is. Een boxspring is een gestoffeerd bed welke bestaat uit een hoofdbord, onderboxen, matrassen en een topdekmatras. Een ledikant heeft een vergelijkbare opbouw; deze bestaat uit een bedombouw, bedbodems en matrassen. Maar ook hierop is een topper mogelijk om het opmaken van het bed te makkelijker te maken.

Is een boxspring dan een beter slaapsysteem dan een bed? Het antwoord is nee. Qua comfort en ventilatie kun je hetzelfde bereiken als in een ledikant. Zie de kwaliteit en prijs van een boxspring dan wel in verhouding met die van een ledikant. Doordat boxsprings een luxe uitstraling hebben, zeer comfortabel liggen en een optimale ondersteuning geven, zijn boxsprings in de laatste jaren uitgegroeid tot het populairste slaapsysteem.

ledikant

Het juiste bed bij fysieke klachten

Als je last hebt van fysieke klachten kan een boxspring uitkomst bieden. Door de combinatie van vering in de onderbox en comfortzones in de matras geeft een boxspring optimale ondersteuning. Met een topdekmatras van bijvoorbeeld traagschuim, latex of gelfoam kun je de druk over de matras verdelen wat minder drukpunten geeft. Dit is perfect als je fysieke klachten hebt. Door te kiezen voor een passende matras met comfortzones nemen je rug en je nek een betere houding aan in bed, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. Wij kijken graag met je mee.

lighouding boxspring

Advies nodig bij het kiezen van je nieuwe boxspring?

Bij Jacobs Slapen staan onze slaapadviseurs altijd klaar om je te helpen met het vinden van de juiste boxspring. We horen graag jouw wensen als het gaat om een goede nachtrust. Ook als je het zelf nog niet helemaal goed weet. Daar zijn we immers voor! Je kunt bij ons in de showroom proefliggen om de verschillende soorten boxsprings en matrassen te proberen. Kom langs bij ons in de winkel voor meer boxspring advies.