dekbed kopen

Een heerlijk comfortabel nieuw dekbed

Iedereen slaapt graag onder een heerlijk comfortabel dekbed. De een heeft het koud, de ander weer snel warm. Voor elk type slaper hebben wij een passend dekbed. Er zijn enkele dekbedden die het hele jaar door op het bed kunnen liggen, maar ook 4-seizoenen dekbedden waarbij het makkelijker is om het dekbed aan te passen naarmate de buitentemperatuur stijgt of daalt. Ook zijn er losse zomerdekbedden die voor de extreem warme weken een aangenaam comfort geven.

Bekijk alle dekbedden
  • Een nieuw dekbed is hygiënisch. Vervang iedere 10 jaar je dekbed. Zo slaap je altijd fris.

  • Een nieuw dekbed passend bij jou slaapklimaat zorgt weer voor een aangename nachtrust.

  • Een nieuw dekbed is gezond. Past het dekbed bij je lichaam? Houd rekening met bijvoorbeeld allergieën, opvliegers of warm/koud ingesteld.

donsveren

Dons vulling

+ licht gewicht
+ Laat (transpiratie)vocht goed door
+ Houdt warmte uitstekend vast
+ Valt soepel over jou en je bed heen
– Niet wasbaar; daardoor minder geschikt voor mensen die zwaar allergisch zijn

Kortom een donsdekbed is geschikt voor iedereen die graag onder een lichtgewicht dekbed slaapt. Zowel voor warme als koude slapers.

synthetische vulling

Synthetische vulling

+ Wasbaar
+ Anti-allergie
+ Aantrekkelijke prijs
– Vochtregulatie; afhankelijk van het type

Een synthetisch dekbed is geschikt voor mensen met een allergie of mensen die graag af en toe hun dekbed wassen. Ook voor kinderen heel geschikt. Het is iets warmer dan wol of dons.

wol vulling

Wol vulling

+ Uitstekende vochtregulatie
+ Natuurlijk
+ Zwaar (veel mensen vinden dit prettig)
– Niet wasbaar

Een wollen dekbed is heel geschikt voor mensen die veel transpireren of het erg warm of juist koud hebben. Het houd je heerlijk warm, maar heeft een enorm absorberend vermogen wat ideaal voor warme slapers is.

Welk type dekbed past bij mij?

Naast de verschillende soorten vullingen kun je nog kiezen uit het type dekbed. Zo heb je enkele dekbedden die het hele jaar door gebruikt kunnen worden, maar ook een 4 seizoenen dekbed. Hierdoor kun je de dikte van je dekbed aanpassen aan de temperatuur buiten. Ook zijn er zomerdekbedden voor de warme weken.

Enkel dekbed

Een enkel dekbed bestaat uit één deel. Het dekbed is erg geschikt wanneer je slaapkamer het gehele jaar door dezelfde temperatuur heeft. Dit zie je vaak in appartementen. Het wisselen van het dekbed per jaargetijde is dan ook niet nodig.

4-seizoenen dekbed

In een slaapkamer waarin de temperatuur in de zomer snel oploopt en in de winter juist vrij koud is, is een vierseizoenendekbed ideaal. Het is een dubbel dekbed en bestaat uit twee delen; een zomerdeel en een herfstdeel. Als je beide delen samenvoegt heb je een heerlijk warm winterdekbed.

Zomer dekbed

Slaap je graag onder een dekbed, ongeacht de temperatuur? Een koel zomerdekbed is dan uitermate geschikt. Een koel zomerdekbed is licht van gewicht en goed vochtregulerend. Je hebt dan de keuze uit een katoenen dekbed, een zijde dekbed of een bamboe dekbed.

Wanneer is mijn dekbed aan vervanging toe

Een dekbed gaat gemiddeld 10 jaar mee, de praktijk is echter anders. Misschien herken je het wel, dat je graag een fleecedekentje over je heen hebt om warm te worden in bed. Het kan ook zijn dat als je eenmaal opgewarmd bent, je het te warm hebt. Ook dit kan betekenen dat het dekbed langzamerhand op raakt. Door je dekbed te vervangen slaap je weer fris, aangenaam en hygiënisch. Een nieuw dekbed is gezond. Door de jaren heen veranderd je lichaam, dus ook je slaapwensen. Hou hier rekening mee bij het uitzoeken van een ander dekbed.

nieuw dekbed

Last van een (huisstofmijt)allergie?

Als je last hebt van een huisstofmijt allergie kun je niet alle dekbedden verdragen. Bij het kiezen van een nieuw dekbed, let dan voornamelijk op de weving van de tijk. Veel van onze dekbedden hebben een zeer dichtgeweven tijk, vaak behandeld waardoor huisstofmijt zich daar niet kan nestelen. Als je zwaar allergisch bent wordt vaak gekozen voor een wasbaar dekbed. Met onze Paradies dekbedden ben je zeker van een comfortabel, licht en goed ademend dekbed. Ook hebben wij dekbedden speciaal voor mensen met cara (care & comfort), die extra heet gewassen kunnen worden.

Advies nodig bij het kiezen van je nieuwe dekbed?

Bij Jacobs Slapen staan onze slaapadviseurs altijd klaar om je te helpen met het vinden van het juiste dekbed. We horen graag jouw wensen als het gaat om een goede nachtrust. Ook als je het zelf nog niet helemaal goed weet. Daar zijn we immers voor! Je kunt bij ons in de winkel de dekbedden bekijken en voelen. Kom langs bij ons in de winkel voor meer dekbed advies.