onderhoud bed

Zo lang mogelijk genieten van je matras, bodem en beddengoed

De slaapkamer wordt dagelijks gebruikt, zo ook je matras, bodem, kussen, dekbed en beddengoed. Je wilt natuurlijk dat je zo lang mogelijk van je bed kunnen genieten. Daarom mag het onderhouden van je bed niet vergeten worden. Door je slaapkamer goed te ventileren en regelmatig schoon te maken profiteer je van een betere nachtrust. Het kost misschien een beetje extra tijd om je slaapkamer uitgebreid schoon te maken, maar deze verdien je dubbel en dwars terug omdat het ook beter is voor je gezondheid. Gemiddeld breng je wel 7 uur of langer door op je slaapkamer, een schone lucht en regelmatig luchten komt ten goede van je gezondheid.

  • Maak je slaapkamer regelmatig schoon voor een gezonde nachtrust

  • Regelmatig je slaapkamer luchten is hygiënisch
  • Je bed of boxspring en beddengoed blijft langer mooi door het juiste onderhoud

Ventileer je matras en slaapkamer voor een goede hygiëne.

Dagelijks is het goed om je matras goed te ventileren. ’S Nachts wordt je matras altijd een beetje vochtig door transpiratie tijdens het slapen. Door goed te luchten koelt je matras en beddengoed af waardoor het geen aantrekkelijke plek is voor eventuele micro organismen. Ook helpt een dikke molton en matrasbeschermer jou matras beschermen, zodat het vocht nauwelijks in jou matras trekt. Daarnaast is het ook nog eens een stuk hygiënischer door regelmatig te luchten. Het helpt al door elke dag je dekbed terug te slaan.

Draaien en keren van je matras

Hoe vaak moet ik mijn matras omkeren? Er wordt vaak vertelt dat dit regelmatig nodig is. Wij adviseren om je matras eens in het kwartaal te draaien. Vele matrassen zijn zowel draaibaar als keerbaar. Dat houd in dat een matras van hoofd- naar voeteneinde gedraaid kan worden, maar ook andersom gekeerd kan worden. Door op beide manieren de matras met enige regelmaat te draaien en te keren blijft je matras langer mooi.

matras draaien en keren

Je beddengoed langer mooi houden

Voor het beddengoed; je kussen, dekbed en lakens geldt eigenlijk hetzelfde als voor je bed. Door regelmatig te luchten blijft het langer mooi. Leg je dekbed bijvoorbeeld goed (buiten) uit, niet in de felle zon, zodat het weer mooi vol kan worden. Hetzelfde geldt voor je hoofdkussen en schud deze indien mogelijk op. Was je dekbedovertrek, hoeslakens en molton regelmatig, bijvoorbeeld wekelijks of twee wekelijks. Zo slaap jij hygiënisch en gezond en blijft je beddengoed langer mooi.

Advies nodig?

Bij Jacobs Slapen staan onze slaapadviseurs altijd klaar om je te helpen met het vinden van de juiste matras, boxspring of bed. We horen graag jouw wensen als het gaat om een goede nachtrust. Ook als je het zelf nog niet helemaal goed weet. Daar zijn we immers voor! Je kunt bij ons in de winkel proefliggen om de verschillende soorten boxsprings en matrassen te proberen. Kom langs bij ons in de winkel voor meer advies.