hoofdkussen advies

Heerlijk slapen met een nieuw hoofdkussen

Met een nieuw hoofdkussen kun je weer heerlijk uitgerust wakker worden. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je nekwervels in een positieve houding liggen. Het is van belang dat het hoofdkussen aansluit bij jou slaaphouding, maar ook voldoet aan je persoonlijke wensen. Zo zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kan houden bij het uitzoeken van een nieuw kussen.

Bekijk alle hoofdkussens
  • Kan nekklachten of hoofdpijn voorkomen of verlichten

  • Een nieuw kussen is hygiënisch en gezond.

  • (Weer) in een positieve slaaphouding liggen.

Welk hoofdkussen past bij mij

donsveren

Veren of dons vulling

+ licht gewicht
+ vormbaar
+ zacht
+ ademend en koel
– niet-anti allergisch
– hoogte niet aanpasbaar

kapok vulling

Kapok

+ vochtregulerend
+ ademend en koel
+ natuurlijk
+ hoogte aanpasbaar
– mindere veerkracht

Latex – natuurrubber kussen

+ natuurlijk & ademend
+ koel
+ vaste vorm
+ vaak met nekondersteuning
+ drukverlagend
– vulling niet wasbaar (hoes wel)

synthetische vulling

Syntetisch

+ aantrekkelijke prijs
+ wasbaar
+ anti-allergisch
+ hoogte aanpasbaar
– vochtregulatie

nasa schuim

Traagschuim

+ vaste vorm
+ drukverlagend
+ soms met neksteun
– vochtregulatie
– vulling niet wasbaar (hoes wel)

wol vulling

Wol

+ natuurlijk
+ uitstekend vochtregulatie
+ koel
– hoogte niet aanpasbaar

Populaire hoofdkussens

Aanbieding!
Label

Watergel

Vanaf 49,95

Slaaphouding

Er zijn verschillende slaaphoudingen, de een ligt liever op de zij, terwijl de ander graag op de rug of buik slaapt. Dit is heel bepalend voor het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen. Het is belangrijk dat een kussen goed de nekwervels ondersteund zodat je ’s nachts in een natuurlijke houding ligt.

slaaphouding zijslaper

Slaap je op je zij?

Als je een zijslaper bent, heb je vaak een dikker kussen nodig. Er ligt namelijk grote druk op de schouders. Door de nek en schouders te ontlasten voorkom je klachten. Een boxmodel of neksteunkussen is erg geschikt.

slaaphouding rugslaper

Slaap je op je rug?

Op de rug slapen is de meest positieve slaaphouding. Een medium tot zacht hoofdkussen is erg geschikt voor een rugslaper. Met de juiste dikte hoofdkussen voorkom je dat het hoofd te ver naar achteren ligt.

slaaphouding buikslaper

Slaap je op de buik?

Een buikslaper slaapt meestal met een dun en zacht hoofdkussen. Een te dik kussen zorgt namelijk voor een negatieve slaaphouding omdat je hoofd dan te ver omhoog ligt. Door te kiezen voor een dun kussen ontlast je de nek.

Kussen met vaste vorm of een vormbaar kussen?

Een kussen is heel persoonlijk, ze zijn er van allerlei materialen en hardheden. Een groot voordeel van een vaste vorm is dat de vulling niet kan verschuiven. Hierdoor is de ondersteuning in je nek en schouders constant. Hierdoor is de ondersteuning gedurende de nacht altijd gelijk. Sommige mensen hebben de voorkeur voor een vormbaar kussen omdat zij het prettig vinden om diep in het kussen te liggen of deze af en toe op te schudden. Ook kunnen deze kussens in het geheel vaak gewassen worden.

hoofdkussen kiezen

Een ergonomisch of een neksteunkussen

Heb je last van nekklachten of schouderklachten? Dan wordt er vaak gekozen voor een kussen met een vaste vorm. Deze geeft een constante ondersteuning gedurende de nacht. Ook hebben deze kussens vaak een inkeping waardoor de schouder en nek extra ondersteund worden. Door je nekspieren en schouder maximaal te ontlasten kunnen klachten voorkomen worden of verlicht.

Tips bij het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen

  • Let goed op je slaaphouding en de hardheid van je matras

  • Bedenk eerst welke vulling je wil en ga dan vergelijken.

  • De prijs is geen graadmeter, kies wat bij jou past!

Maten hoofdkussen

Een standaard maat hoofdkussen is 60×70 cm. Er zijn echter ook andere maten verkrijgbaar zoals en 40×70 of 50x70cm kussen. Het voordeel van een kort kussen, is dat de zones in de matras beter aansluiten. Daarnaast is een korter kussen ook heel geschikt voor lange mensen. ­­

Bijpassende slopen

Voor elke maat kussen zijn bijpassende slopen verkrijgbaar. Zo hebben wij moltonslopen om je kussen beter te beschermen tegen transpiratievocht. En wij hebben katoenen slopen in verschillende afmetingen. Of je kussen nou een rechte vorm heeft, een schouderinkeping of korter formaat. ­­

Bekijk alle moltons & slopen
kussens silvana

Advies nodig bij het kiezen van je nieuwe kussen?

Bij Jacobs Slapen staan onze slaapadviseurs altijd klaar om je te helpen met het vinden van het juiste hoofdkussen. We horen graag jouw wensen als het gaat om een goede nachtrust. Ook als je het zelf nog niet helemaal goed weet. Daar zijn we immers voor! Je kunt bij ons in de winkel proefliggen om de verschillende soorten kussens te proberen. Kom langs bij ons in de winkel voor meer hoofdkussen advies.