Matras recycling

Oude matras retour

Koopt u een nieuwe matras bij Jacobs Slapen, dan kunt u tegen betaling uw oude matras inleveren.

Het oude matras laten we volledig recyclen. Gemakkelijk voor u én goed voor het milieu. Let op: deze service geldt alleen bij aankoop van een nieuw matras en wanneer u de matras door ons laat thuis bezorgen.

U zorgt zelf voor het klaar zetten van het oude matras(sen) op de dag van levering. U dient de matras op de begane grond klaar te zetten. Zo kan onze chauffeur het matras gemakkelijk meenemen en zorg dragen voor een verantwoorde afvoer en recycling van het matras.

Wat gebeurt er met uw oude matras?

Jaarlijks worden in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze matrassen belanden, voornamelijk via de gemeentelijke milieustraat, in het grof huishoudelijk afval. De huidige verwerking voor matrassen is het verbranden in een afval verbrandingsinstallatie. Deze vorm van verwerken is ongewenst omdat het bruikbaar materiaal voor altijd verloren gaat.

Verantwoorde matras recycling

De matrassen die bij Jacobs Slapen worden verzameld worden geheel gedemonteerd door een gespecialiseerd bedrijf. Alle componenten worden van elkaar gescheiden en de diverse materialen worden hergebruikt. Alle materialen worden afgevoerd naar verschillende hergebruikers. Zo wordt het textiel ingezet in nieuwe textiele producten, de pu-schuimen gebruikt in ondertapijt, het latex in judomatten en het metaal weer omgesmolten en toegepast in nieuwe producten.

Uw matras krijgt een tweede leven

De oude matrassen van de klanten van Jacobs Slapen gaan dus een geheel nieuw leven tegemoet! Ook papier- en plasticverpakkingen worden gescheiden.