Warme nachten? Een koel hoofdkussen helpt!

Op zoek naar een koel hoofdkussen om de warme nachten door te komen? Door te kiezen voor een goed ademend kussen kan de warmte gemakkelijk afgevoerd worden uit het kussen. Een koel kussen zorgt ook bij warme nachten voor een ontspannen nachtrust.

Soorten koele hoofdkussens

Er zijn diverse soorten koele hoofdkussens. Hoe koel een kussen blijft is afhankelijk van de vulling. Het is belangrijk dat het vocht goed afgevoerd wordt en het kussen goed ademt. Je hebt bijvoorbeeld koele donskussens, kapok kussens, latex kussens en veren kussens.

Een koel latex hoofdkussen is vaak ook ergonomisch. Hierdoor neem je een betere slaaphouding aan en geeft dit extra steun in de nek. Een voorbeeld hiervan is ons Sensory kussen. Latex ventileert van nature erg goed en is daarom een uitstekende keuze als je koel wilt slapen.

Een dons- of veren kussen is heerlijk zacht en droom je fijn in weg. Door de ademende vulling zal je hoofd niet snel erg warm aanvoelen. Een heerlijk koel kussen dus.

Een kapok kussen wordt ook erg vaak gekozen door mensen die veel transpireren. Het heeft een uitstekende vochtopname en is heerlijk koel. Je profiteert nog meer van de voordelen van kapok als je kiest voor een combinatie met bamboe.

Zomerslopen

Geen warm, broeierig gevoel meer aan je hoofd. Een zomersloop zorgt voor extra bescherming van je hoofdkussen. Hierdoor krijg je geen vlekken in je kussen. Het zomersloop is een met katoen doorgestikte sloop, welke je onder je normale sloop gebruikt. Het neemt extra veel vocht op wat voor een aangenaam gevoel zorgt.

Bekijk ook ons zomerdekbed katoen, zijde of bamboe.

Koel hoofdkussen

Meer koel slapen