Zomertips

Een goede nachtrust doet wonderen voor ons lichaam. Het is namelijk belangrijk om vermoeidheid, prikkelbaarheid en verminderde concentratie te voorkomen. Maar wanneer de warme zomermaanden weer voor de deur staan en de temperaturen stijgen, zul je al gauw merken dat het lastiger is om in slaap te komen. Er zijn gelukkig tal van manieren om de slaapkamer en in het bijzonder je bed koel te houden, zodat zelfs tijdens de heetste zomernachten een goede nachtrust gegarandeerd is. We delen enkele tips om koel te slapen.

Houd de gordijnen of zonwering gesloten

De zon die tijdens de daguren de slaapkamer binnen schijnt, kan de temperatuur aanzienlijk verhogen. Het helpt om de slaapkamer overdag koel te houden, zodat je ‘s avonds makkelijk in slaap valt zonder op zoek te gaan naar enige verkoeling of een slaappositie die goed voelt. Daarom is het aan te raden om je gordijnen of zonwering gesloten te houden om te voorkomen dat de zonnestralen direct je woning binnenkomen en de slaapruimtes extra opwarmen. Overdag wordt de slaapkamer niet gebruikt, dus het kan geen kwaad om de ruimte donker te houden.

Een verfrissende douche voor bedtijd

Met het warme weer transpireren we meer dan normaal en is het vanzelfsprekend dat we graag douchen om met een fris en schoon lichaam naar bed te gaan. Een lauwe douche voor bedtijd is dan de beste optie. Het lauwe water verlaagt je lichaamstemperatuur en zorgt voor een aangenaam gevoel. Veel mensen denken dat een koude douche goed werkt om af te koelen, maar dit kan juist leiden tot een tegenreactie van je lichaam. Door het koude water koel je in één keer flink af en werkt het net zo hard om je lichaam weer op temperatuur te krijgen, waardoor je het juist weer snel warm krijgt.

Voldoende hydratatie

Wanneer je voldoende water drinkt, helpt dit je lichaam om zichzelf op een natuurlijke manier te koelen. Natuurlijk is het overdag al belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen om gehydrateerd te blijven, maar ook vlak voor het slapengaan en tijdens de nacht is het van belang om goed te blijven drinken om koel te blijven. Zet een glas water of drinkfles op je nachtkast waar je wanneer je maar wilt uit kan drinken! Ga je ‘s nachts niet graag je bed uit om naar de wc te gaan? Dan kun je overwegen om je vochtinname na een bepaald uur te beperken. Zorg er wel voor dat je overdag genoeg drinkt om dit te compenseren.

Een verkoelend hoofdkussen en matras

Wist je dat er speciale hoofdkussens en matrassen bestaan die speciaal zijn ontworpen om warmte af te voeren en een koeler slaapoppervlak bieden? Een verkoelend hoofdkussen kan bijvoorbeeld een groot verschil maken in hoe snel en diep je slaapt tijdens warme nachten. Deze kussens maken onder andere gebruik van speciale stoffen of gel die je lichaamstemperatuur kunnen reguleren en overtollige warmte afvoeren, zodat je in de ochtend met een fris gevoel wakker wordt.

Matrastoppers kunnen ook een bijdrage leveren wanneer je koel wilt slapen. Deze toppers worden op het matras geplaatst en bieden een extra laag van comfort en koeling. De watergel, verkoelende schuim of textielsoort in de matrastopper bevordert de luchtstroom en voert enige warmte effectief af. Bovendien helpen matrastoppers om de drukpunten op het lichaam te verminderen. Je draait en woelt ‘s nachts minder en kan van ongestoorde slaap genieten in een koel bed.

Het gebruik van koel beddengoed

Het kiezen van het juiste beddengoed kan een groot verschil maken in hoe comfortabel je slaapt, vooral als je snel oververhit raakt. Naast verkoelende kussens en matrassen kun je ook je bed uitrusten met koel beddengoed. Dit beddengoed is ontworpen om warmteoverdracht te verminderen en vocht af te voeren. Textielsoorten zoals bamboe, linnen en lyocell worden daarom gebruikt door hun ademende eigenschappen.

Bekijk bijvoorbeeld eens de verschillende dekbedden voor in de zomer, die voor extra verkoeling zorgen. Transpireer je veel tijdens het slapen? Dan is een ademende molton van 100% katoen belangrijk voor optimale ventilatie. Tot slot kan je keuze dekbedovertrek ook een groot verschil maken, bijvoorbeeld wanneer je voor 100% katoen, bamboe of lyocell kiest. Lyocell wordt gemaakt van houtpulp en is heerlijk koel tijdens de zomer.

Ook koel slapen?

Wil jij ook heerlijk kunnen slapen, zelfs tijdens de warme maanden? Volg dan onze handige tips! Wanneer je graag wilt weten hoe het is om met verkoelend beddengoed te slapen, raden we het aan om eens ons online assortiment te bekijken en een bestelling te plaatsen. Advies gewenst? Vul dan het contactformulier in, stuur een e-mail of bel naar 0548-614393. Uiteraard ben je ook welkom in onze fysieke CBW-erkende winkel in Nijverdal.

Bekijk alle kussens