Trends & inspiratie

Op zoek naar een Silvana hoofdkussen? Dan ben je aan het juiste adres! Silvana biedt een uitgebreid assortiment van verschillende soorten kussens, waaronder het bekende Silvana Support kussen. Met een Silvana kussen ben je verzekerd van een goede nachtrust en een heerlijk slaapcomfort. Stem het kussen helemaal af op jouw persoonlijke voorkeuren, of je nu liever slaapt op een stevig kussen of juist op een zachter exemplaar. Met Silvana kussens geniet je nacht na nacht van een optimale slaapervaring. Laat je verwennen door de kwaliteit en het comfort van een Silvana hoofdkussen en ontdek zelf het verschil dat het kan maken voor jouw slaap.

Het juiste Silvana kussen voor de perfecte nachtrust

Het juiste hoofdkussen zorgt voor de perfecte nachtrust, zo begin je de dag vol energie. Het hoofdkussen is van essentieel belang voor de kwaliteit van je slaap. Samen met het dekbed, het bed en de matras, legt het de fundamenten voor een goede nachtrust. Aangezien we elke nacht uren lang in bed doorbrengen, is het cruciaal dat het hoofdkussen comfortabel aanvoelt, de juiste ondersteuning biedt en perfect past bij jouw persoonlijke slaapvoorkeuren. Daarom heeft Silvana een uitgebreide collectie kussens met diverse soorten vullingen en hoogtes zodat het perfect afgestemd kan worden op jouw behoeftes.

Het Silvana Support kussen

In 1983 werd op basis van wetenschappelijk onderzoek het eerste innovatieve hoofdkussen ontwikkeld: het Silvana Support hoofdkussen. Dit kussen is tot op de dag van vandaag nog steeds een van de meest effectieve hoofdkussens met een ingebouwde neksteun. Hierdoor je liggen je hoofd, nek en schouders in de perfecte slaaphouding.

 

Dit type kussen is verkrijgbaar in 6 varianten. Van extra zacht tot extra hard. Zo kan het perfect afgestemd worden op jouw slaapvoorkeur, lichaamsbouw en type matras. De kussens zijn geschikt voor zij- en rugslapers. Voor buikslapers is de meest dunne variant geschikt.

 

De verschillende Silvana Support kussens zijn:

  • Silvana Support Grenat (extra zacht)
  • Silvana Support Saphir (beetje zacht)
  • Silvana Support Emerald (zacht)
  • Silvana Support Fluorine (beetje hard)
  • Silvana Support Cristal (hard)
  • Silvana Support Larimar (extra hard)

 

De kussens hebben elk een verschillende kleur welke gekoppeld is aan een bepaalde hoogte en stevigheid. Hoe dikker het kussen, hoe steviger de ondersteuning. Let er op bij het uitzoeken van een Silvana Support kussen dat je niet alleen rekening houdt met je eigen voorkeur, maar ook je slaaphouding en het matras waar je op slaapt zijn van groot belang. Test daarom het kussen altijd in de winkel en vraag advies aan onze specialistische slaapadviseurs.

 

Het Silvana Support hoofdkussen met de perfecte vulling

Elk Silvana Support hoofdkussen is uitgerust met een nekinkeping en bovenvakken gevuld met vulling die speciaal is afgestemd op de hardheid van de neksteun. Voor een extra zacht kussen geniet je van een heerlijke slaapervaring op Comforel® Soft, een vulling van extra zachte vezelbolletjes. Het stevigste hoofdkussen is gevuld met stevige Vita Talalay® latex-sticks.

 

Alle Silvana hoofdkussens uit onze collectie zijn navulbaar wanneer ze na verloop van tijd zachter worden, met uitzondering van de Larimar variant. Daarnaast is het mogelijk om indien nodig de neksteun te vervangen door een nieuwe, waardoor je Silvana Support kussen extra lang meegaat!

 

De tijk is gemaakt van 100% katoen. Heerlijk fris & ademend! Het kussen is ook geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Door de behandeling met Sanitized® krijgen bacterien en schimmels geen kans. Bescherm je hoofdkussen altijd met een moltonsloop zodat het transpiratievocht opgevangen wordt. Zo blijft je het kussen langer mooi.

Hoofdkussens voor warme slapers

Silvana heeft niet alleen een uitgebreide collectie neksteunkussens. Maar ook kussen van natuurlijke materialen. Dit type kussen is erg geschikt voor mensen die snel transpireren of van nature warme slapers zijn. Natuurlijke materialen hebben namelijk de eigenschap beter te kunnen ventileren. Onder andere het Silvana Sunda kussen is dan zeer geschikt. De vulling in dit kussen is namelijk kapok. Dit ventileert uitstekend, geeft een stevige ondersteuning en voelt comfortabel aan. Het Sunda kussen bevat net zoals het Support kussen een nekuitsparing waardoor er een betere aansluiting in nek en schouder ontstaat.

Hoe lang gaat een Silvana kussen mee?

De gemiddelde levensduur van een hoofdkussen is 3 tot 5 jaar. Een kussen geeft dan voldoende ondersteuning en veerkracht om optimaal comfort te bieden. In praktijk zien wij dat er veel langer op kussens geslapen wordt. De mate van slijtage is afhankelijk van transpiratie en slaapgedrag.

Advies nodig bij het kiezen van je nieuwe hoofdkussen?

Een hoofdkussen is een uiterst persoonlijke keuze, waarbij verschillende factoren van belang zijn. Denk hierbij niet alleen aan de dikte en het comfort van het kussen, maar ook aan je slaaphouding en mate van transpiratie. Bij ons vind je naast de diverse Silvana kussens een uitgebreide collectie hoofdkussens en neksteunkussens, zodat je altijd het perfecte kussen kunt vinden dat aan al jouw wensen voldoet. Ons deskundige team staat klaar om je te voorzien van advies op maat, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Kom gerust vrijblijvend langs in onze winkel, waar je de kussens zelf kunt uitproberen en ervaren. We helpen je graag bij het vinden van het ideale hoofdkussen voor een goede nachtrust en optimaal comfort.

Bekijk alle kussens