hoog laag boxspring

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is een in hoogte verstelbaar bed. Dit type bed is uitstekend geschikt voor mensen om in verzorgd te worden. De mogelijkheid voor een hoog laag functie kan gerealiseerd worden in een normaal ledikant, deelbaar ledikant of boxspring. Het is niet altijd noodzakelijk om een speciaal aangeschaft zorgbed te gebruiken. Dit type bed is er zowel in eenpersoons als tweepersoons uitvoering.

Bekijk alle comfortbedden
  • Zowel in hoogte verstelbaar als het hoofd- en voeteneinde.
  • Hoog comfort naar persoonlijke wensen en behoeften.

  • Verlichting van de fysieke belasting van de zorgverlener.

Hoe werkt een hoog laag bed?

Een hoog laag bed kan tot sta hoogte worden gebracht, hierdoor is het voor de verzorger gemakkelijk om iemand op het bed te verzorgen. Het bed kan bediend worden middels een afstandsbediening voor zowel de hoog laag functie als het elektrisch verstelbare hoofd- en voeteneind. Als het bed in de laagste stand staat is het erg gemakkelijk om in of uit bed te stappen. Ook als u geen zorg nodig heeft kunt u van alle voordelen genieten, zoals het gemak in opmaken.

Bekijk de hooglaag bodems
hoog laag ledikant
hooglaag deelbaar bed

Tweepersoons hoog laag bed

Hoog-laagbedden geven veel gemak en comfort. Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Een hoog-laag verstelling kan ook in een tweepersoons bed gerealiseerd worden. Het comfort kan voor iedere persoon naar wens en behoefte aangepast worden. Bij een tweepersoons bed of boxspring bestaat meestal 1 ligdeel uit een hoog laag verstelling speciaal voor de zorgbehoevende. Het andere ligdeel kan voorzien worden van een normale elektrische bedbodem. Vrijwel ieder comfortbed is geschikt voor een hoog laag verstelling. Zo is het bed modieus en passend in de slaapkamer.

Makkelijker opstaan met een comfortbed met hoge instap

Moeite met in bed stappen? Of juist het uitstappen? Met een comfortbed word je dat een stuk makkelijker gemaakt. Een seniorenbed is namelijk vooral gericht op comfort; tijdens het liggen, maar ook bij het verschonen of in en uit bed stappen. Seniorenbedden zijn gemiddeld hoger dan een normaal bed, dat geeft jou een stuk gemak! De hoogte van een comfortbed is niet alleen ideaal voor oudere mensen, ook jongere mensen kiezen hier vaak voor. In combinatie met de juiste matras is de perfecte hoogte op maat in te stellen.

Een matras voor een hoog laag bed

Vele type matrassen zijn geschikt voor een hoog laag bed. Het is erg belangrijk dat de matras mee kan vormen met de elektrische bedbodem. Niet ieder matras is dus geschikt. Om goed uitgeslapen wakker te worden is een goede nachtrust van belang. Bij  het uitzoeken van een matras wordt altijd gekeken naar uw persoonlijk voorkeuren en factoren zoals gewicht, lengte, postuur en eventuele klachten. Dit is zeer bepalend voor het type matras wat bij u past. Voor meer informatie, kijk dan op de pagina matras advies.

Het verschil tussen een boxspring en ledikant

Een boxspring is een slaapsysteem net zoals een ledikant met bedbodems een slaapsysteem is. Een boxspring is een gestoffeerd bed welke bestaat uit een hoofdbord, onderboxen, matrassen en een topdekmatras. Een ledikant heeft een vergelijkbare opbouw; deze bestaat uit een bedombouw, bedbodems en matrassen. Maar ook hierop is een topper mogelijk om het opmaken van het bed te makkelijker te maken.

Is een boxspring dan een beter slaapsysteem dan een bed? Het antwoord is nee. Qua comfort en ventilatie kun je hetzelfde bereiken als in een ledikant. Zie de kwaliteit en prijs van een boxspring dan wel in verhouding met die van een ledikant. Doordat boxsprings een luxe uitstraling hebben, zeer comfortabel liggen en een optimale ondersteuning geven, zijn boxsprings in de laatste jaren uitgegroeid tot het populairste slaapsysteem, maar een ledikant doet daar zeer zeker niet aan onder.

hooglaag bed of boxspring

Een (deelbaar) hoog laag bed is voor iedereen geschikt

Een hooglaag bed kan door iedereen worden gebruikt. De hoog laag verstelling is mogelijk in zowel een ledikant als comfortabele boxspring. Bij een boxspring zit de hooglaag verstelling wel in het frame van het bed verwerkt. Doordat het bed in zijn geheel omhoog kan, is het eenvoudig om het bed op te maken. Dit voorkomt rugklachten en geeft veel gemak. Vaak is een hoog laag bed ook in deelbare uitvoering verkrijgbaar wat erg scheelt in het schoonmaken van de slaapkamer. Door het bed te delen kan zowel de vloer als het bed en frame van de bodem gemakkelijk schoongemaakt worden. Hoog laag bedden zijn daarom ook erg geschikt voor mensen die nu geen zorg nodig hebben, maar wel aan de toekomst denken.

deelbaar hooglaag

Advies nodig bij het kiezen van een hoog laag bed?

Bij Jacobs Slapen staan onze slaapadviseurs altijd klaar om u te helpen met het vinden van het juiste bed. We horen graag uw wensen als het gaat om een goede nachtrust. Ook als u het zelf nog niet helemaal goed weet. Daar zijn we immers voor! U kunt bij ons in de winkel proefliggen om de verschillende soorten boxsprings en matrassen te proberen. Kom langs bij ons in de winkel voor meer advies.